Hidup, Cinta dan Waktu

Bandung anu leuwih dikenal jadi Kota Kembang dan dikenal ku Gedung Sate na nu agreng ieu dina kanyataana nyaeta Kota Sunda nu tos hampir di tinggalkeun tina Basa Sundana.
Ayena kanggo nyampe Kota Bandung tos teu butuh waktos nu lami, kanggo waktu ti kota Jakarta we kirang lebih ngan ngabutuhkeun waktos 2 jam. Jeung saha nu teu pernah ka Bandung, hiji Kota nu dikenal oge ku sebutan Paris Van Java, kota pelajar ti sagala penjuru Indonesia.
Sanes Kota Bandung nu bade urang bahas dina postingan abdi ayeuna, tapi bade ngabahas tentang hiji rencana Pamarentah satempat, dina hal ieu Bandung tentang poe Rebu nu bade dijantenkeun Poe Basa Sunda. Kota Bandung nu sabenerna nyaeta kota sunda, Parahiangan tapi dina kanyataana tos kaluar tina hiji aturan kota sunda,unggal tempat unggal waktos tos jarang urang mirengkeun Basa Sunda nu kapireng sareng ka tingali dina brosur, Pamplet sareng Spansung. Leungit kamana Basa Sunda dinegerina sorangan?

Nya aneh atuh hiji kota sunda tapi rakyana tos jarang ngaggunakeun Basa Sunda dina kahirupan sadidintenna.
Nya aneh atuh hiji kota sunda tapi jarang mireng jalmi-jalmi ngobrol ngagunakeun basa sunda di daerahna sorangan.

Hiji restoran nu ngayakeun sagala menu sunda, tapi dipajang di payunenen panto gerbangna “WELCOME” sanes ” WILUJEUNG SUMPING”.
sakola Dasar, Lanjutan jeung Luhur hampir sadaya mata pelajaranna ngagunakeun Bahasa Indonesia ju dijadikeun bahasa pangantarna.
Terus, kamana Basa Sunda leungitna?

Basa Sunda di daerah Bandung mengrupakeun jenis basa sunda nu sae, dina arti jenis basa sunda nu lemes, sopan santunna dina basa jeung tatakrama nyariosna.

Kusabab masalah diluhur nu ngajadikeun hiji ide kanggo ngadamel peraturan daerah nu ngatur dina poe Rebo sadaya warga Bandung teu pejabat teu cacak teu menak, wajib ngagunakeun basa sunda. Tujuan tina perda ieu teu lain pedah ku hawatir leungitna kabudayaan basa sunda ieu.

Nya samoga we rencana pamarentah ieu bakal jadi kanyataan, kanggo ngajaga naon anu tos jadi ciri has sareng basa paninggalan karuhun urang sadaya.

Iklan

About djosave

3S (Simple, Sabar, Sayang)

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s